Geurwerende kleding wint innovatieprijs 2016

Happy-News_beeld_Innovator-2016

Anne Groot Zevert is met haar geurwerende kleding Farmsuit de winnaar van de Award Agrarisch Innovator van het jaar van het innovatiefonds van Boerderij en ForFarmers.

De Farmsuit is een geurwerende overall die penetrante geur weghoudt van onderkleding en huid. De kleding is voorzien van een geurabsorberende factor, de capuchon beschermt het haar zodat dat ook niet gaat stinken. De kleding is na een wasbeurt geurvrij zodat ze opnieuw gebruikt kan worden.

832 PUBLIEKSSTEMMEN VOOR HAPPY WORKWEAR

Groot Zevert won de publieksstemming waarbij het publiek kon kiezen uit zes innovaties die door een vakjury uitverkozen zijn. Van de 1.636 stemmen die het publiek uitbracht, gingen er 832 naar de geurwerende kleding. Tweede werd de semi-automatische koe-oversteekplaats van Gerard Scholten Linde met 407 stemmen. Op de derde plaats, met 140 stemmen, is de siloreinigingsrobot van Joost Kruiger geëindigd. Anne Groot Zevert kreeg uit handen van Jos Westerhof, manager external communication ForFarmers, een cheque van € 2.500 en een week bedrijfsverzorging.

Het innovatiefonds van Boerderij en ForFarmers beloont twee keer per jaar innovaties in de landbouw. Dat kunnen zowel baanbrekende innovaties zijn als nieuwe toepassingen van bestaande technieken.

Klik op deze link voor meer informatie over de Farmsuit® van Happy Workwear.