fbpx

OVERALLS

De naam ‘overall’ kennen we allemaal. Maar staan we er ook nog echt bij stil wat die naam betekent? Hij zegt immers precies wat het kledingstuk doet: over alle andere kleding heen gedragen worden, zodat de drager en de kleding eronder beschermd wordt tegen vuil of stof. Inmiddels zijn er verschillende soorten overalls verkrijgbaar. Als werkkleding, maar zeker ook als mode!

De oorsprong van de overall

Al in de achttiende eeuw werden er in de Verenigde Staten overalls gedragen, maar het duurde nog tot het einde van de negentiende eeuw dat ze op grote schaal werden geproduceerd. Het merk dat ermee begon kennen we nu nog steeds als Levi’s.

Natuurlijk zijn overalls in de loop der jaren steeds verder verbeterd qua ontwerp en materiaalkeuze. Dat moest ook wel, want ze werden in bijzondere omstandigheden gebruikt, zoals in mijnen, op boerderijen, door spoorwerkers en door houthakkers. Inmiddels zijn overalls al jaren op de catwalk en in modewinkels te vinden.

_IZF4036

Soorten overalls

De ene overall is de andere niet. Daarom zetten we hier de verschillende soorten overalls op een rij.

Boerenoverall

De eerste toepassing waar je aan denkt bij het woord ‘overall’ is natuurlijk het gebruik op de boerderij. Omdat je hier als medewerker al snel met vuil te maken krijgt, is het geen overbodige luxe om een overall over je kleding heen te dragen. Boerenoveralls zijn beschikbaar in allerlei kleuren, maar de meest gebruikte zijn blauw, groen en grijs.

Werkoverall

Ook op andere werkplekken worden overalls nog steeds veel gebruikt. Bekende voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld werkplaatsen voor reparaties aan auto’s, motoren en vrachtwagens. Maar ook in magazijnen zijn werkoveralls nog steeds vaste prik voor veel medewerkers. Logisch, want ze zijn stevig, handig en duurzaam. Bovendien kunnen ze prima tegen stof en vuil. Een keertje goed wassen en ze kunnen er weer tegenaan.

Farmsuit®

Een bijzondere vermelding als het om boerenoveralls gaat, is de Farmsuit®. Speciaal ontwikkeld voor mensen die veel in een omgeving met vee werken. Dankzij deze speciale geurwerende overall trekt de indringende geur van vee niet in huid en haar. Maar liefst 16 geurvrije draaguren worden gegarandeerd door de fabrikant.

KOOP DE GEURWERENDE FARMSUIT

Mode-overall

Zowel voor dames als voor heren is de overall, meestal van jeansstof, in de mode. Naast het typische uiterlijk van de spijkerstofoverall worden ook zijn handige zakken gewaardeerd door de dragers. Het grote voordeel van deze kledingstukken is dat ze voor iedereen geschikt zijn. Van de catwalk tot aan klussen in huis: het kan allemaal met een modieuze overall aan.

Hittebestendige overall

Wist je dat overalls in Nederland aanvankelijk ‘ketelpakken’ werden genoemd? Dat komt doordat classificeerders, de specialisten die ketelsteen van de binnenzijde van stoomketels bikten, vooral dit soort werkpakken droegen. Het is wel fijn wanneer de overall dan hittebestendig is. Net zoals dat het geval is bij brandweerlieden en werkers die in de buurt van ovens of ander open vuur werken.

BEDRIJFSKLEDING

Naast de agrarische sectoren zijn er nog heel veel meer werkplekken met indringende geuren. Van slachterijen tot patatfabrikanten.

Werk jij, je collega's of werknemers op plekken met veel veel indringende geuren? Of ben je veel onderweg omdat je op verschillende locaties werkt? Met de geurwerende overall stap je altijd geurvrij in je bedrijfsauto!

Wil je voor het gehele bedrijf een eigen geurvrije overall ontwerpen? Dat kan met onze Custom Suits®! Bekijk de mogelijkheden.

bedrijfskleding41
bedrijfskleding1
bedrijfskleding
nedap-logo